Аварійні та планові роботи сантехнічної служби

На диспетчерську службу КП ЖЕО надходять заявки від мешканців житлових будинків щодо затоплення, відсутності гарячого водопостачання чи недостатньої температури опалення.

Станом на 09.12.2020р. в житлових будинках по вул. Набережна Енергетиків,17 та бульвар Курчатова, 3 відключені стояки по гарячому та холодному водопостачанню. Причиною є теча в квартирах ,  але мешканці квартир наразі відсутні. Виконати роботи можливо тільки в присутності квартиронаймачів.

08.12.2020р. під час огляду було зафіксовано течу трубопроводу опалення в підвалі житлового будинку за адресою : пр-т Незалежності,11/  пр-т Соборності,8. Житловий будинок  для проведення зварювальних робіт був  відключений від опалення. При проведенні робіт прийнято рішення не зварювати, а замінити частину трубопроводу  опалення. Це зайняло трохи більше часу, але роботи виконані, опалення відновлено.

Мінрегіон визначив механізм обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води багатоквартирного житлового будинку, забезпечення їх належного функціонування, технічного обслуговування та ремонту.

Відповідний порядок було затверджено наказом міністерства від 15 серпня 2018 року № 219.

Обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води багатоквартирного будинку здійснюється виконавцем і включає комплекс робіт з технічного обслуговування та проведення поточного ремонту внутрішньобудинкових систем від зовнішньої поверхні стіни будинку до точки приєднання житлового (нежитлового) приміщення протягом усього періоду їх експлуатації.

Обслуговування систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води в межах житлового (нежитлового) приміщення від точки приєднання здійснюється його власником (співвласниками). Виконавець має забезпечити функціонування та підтримку в робочому стані елементів внутрішньобудинкових систем відповідно до заданих параметрів і режимів роботи.

Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем багатоквартирного будинку складається з комплексу робіт, спрямованих на підтримку справності елементів системи чи заданих параметрів та режимів роботи обладнання внутрішньобудинкових систем за допомогою огляду, налагодження, регулювання і випробування систем, заміни швидкозношуваних елементів, заправки витратними матеріалами, змащення тощо, та не включає обслуговування вузлів комерційного обліку.