Кожна праця повинна бути оплачена!

Останнім часом часто обговорюється питання: чи можна не платити «комуналку»?    Зараз в умовах карантину дуже багато людей перебувають у вимушених відпустках і доходи таких людей значно скоротилися. Звичайно ж, по-людськи, можна зрозуміти, що елементарно потрібно годувати сім’ю, придбавати ліки і як то виживати.

Мінрегіон надає роз’яснення щодо оплати житлово-комунальних послуг під час карантину.

        Так, згідно із Законом України від 17 березня 2020 року № 530-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється, зокрема:

– нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

Підприємства, які надають житлово-комунальні послуги, продовжують працювати. Саме працівники цих підприємств, наражаючись на небезпеку зараження, продовжують працювати, щоб в наших будинках були вода, світло, щоб прибиралася територія, вивозилося сміття і проводилася дезінфекція наших під’їздів та ліфтів. Ці люди сумлінно виконують свої обов’язки та свою роботу.

А кожна праця повинна бути оплачена!

Якщо ми перестанемо платити за комунальні та житлові послуги, підприємства, які їх надають, змушені будуть припинити свою роботу.  Тоді в разі будь-якої аварійної ситуації ми з вами опинимося один на один з проблемою! Також підприємство вчасно повинно платити податки.

Не платити за послуги можна було б в тому випадку, якщо б держава компенсувала підприємствам надані послуги. Але поки цього не сталося, ПЛАТИТИ ЗА КОМУНАЛКУ НЕОБХІДНО.

І знову роз’яснення Мінрегіону:

        оплата споживачами ЖКП напряму впливає на діяльність кожного підприємства галузі у населених пунктах України та надання ними життєво необхідних послуг. Враховуючи ситуацію, яка наразі склалася в Україні, з метою запобігання поширення коронавірусу (COVID-19), недопущення його негативного впливу на здоров’я людей, необхідно вжити усіх можливих заходів щодо здійснення споживачами онлайн платежів через особисті кабінети на сайтах підприємств-виконавців послуг, управителів багатоквартирних будинків, та за допомогою інших можливих і загальнодоступних сервісів (Приват 24, Ощад 24, iPay, Portmone тощо).

З цією метою Мінрегіон пропонує підприємствам, що надають житлово-комунальні послуги:

  • довести до відома споживачів за допомогою засобів телефонного зв’язку та інтернету інформацію про можливі онлайн сервіси для забезпечення оплати житлово-комунальних послуг;
  • забезпечити взаємодію з АТ «Ощадбанк» для інформування громадян, що отримують пільги та субсидії у грошові безготівковій формі, шляхом надсилання їм відповідного смс -повідомлення.

Також Мінрегіон попросив поінформувати своїх споживачів про необхідність потурбуватись про людей похилого віку і допомогти їм оплатити комунальні послуги онлайн. 

РЕКВІЗИТИ КП ЖЕО ДЛЯ ОПЛАТИ  ЖИТЛОВО- КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ  

ЧЕРЕЗ ОНЛАЙН- СЕРВІС  БАНКІВ :

 

ОЩАД-24 :

ТВБВ №10014/0134 МОУ  Ощадний банк України,

 МФО 326461 Р/р UA513264610000026002170080298

ЕДРПОУ 31537375(особовий рахунок платника є на квитанції на оплату)

 

ПРИВАТ-24:

Миколаївське РУ «Приватбанк» р/р UA263266100000026006060748797 МФО326610 (особовий рахунок платника є на квитанції на оплату)

  або в касі КП ЖЕО за адресою: проспект Соборності, 5 ( тел.59708)

 Давайте цінувати і поважати працю інших людей.