Послуги, які надає КП ЖЕО

Реформа з децентралізації влади сприяла істотному наповненню місцевих бюджетів, передаванню необхідних ресурсів і владних повноважень на місця для підвищення якості життя людей – у тому числі і в сегменті комунального господарства. Питання якості та вартості комунальних послуг є на сьогодні далеко невирішеним для українців. З активізацією процесів децентралізації об’єднані територіальні громади (далі – ОТГ) стають більш спроможними й починають планувати кроки в напрямі покращення якості комунальних послуг.

Коли йдеться про прозорість та відкритість бюджету громади — це про комунальні підприємства ,  створені органом місцевого самоврядування,які оперують коштами та майном громади і мають здійснювати діяльність, спрямовану на задоволення потреб жителів.

Комунальні підприємства забезпечують громади різними видами послуг – це й благоустрій, і житлово-комунальні послуги (водопостачання та водовідведення, теплопостачання, вивезення сміття, ритуальні послуги) тощо.

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання» забезпечує цілодобове обслуговування житлових будинків міста Южноукраїнська, з якими укладено угоду про надання послуг.

Види послуг, які надає  КП ЖЕО:

— прибирання прибудинкової території і сходових клітин житлових будинків;
— технічне обслуговування ліфтів;
— технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньо будинкових систем гарячого водопостачання, холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації;
— дератизація;
— дезінсекція;
— обслуговування димовентиляційних каналів;
— технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання;
— поточний ремонт покрівлі, міжпанельних швів, інших конструктивних елементів будинку;
— освітлення місць загального користування;
— енергопостачання ліфтів;
— надання послуг з вивезення побутових відходів;
— виконання окремих видів робіт.

Враховуючи об’єднання міста Южноукраїнська та прилеглих сіл в Южноукраїнську ОТГ, КП ЖЕО планує надавати послуги з вивезення побутових відходів всієї ОТГ. Сьогодні ведуться розрахунки та формуються пропозиції.

Також КП ЖЕО надає платні послуги по виконанню сантехнічних робіт, електричних робіт та здійснюється діяльність по наданню платних послуг ОСББ по обслуговуванню ліфтів, електрообладнання, капітальному ремонту ліфтів, вивіз ТПВ, інші.

Частиною п’ятою ст. 18 Закону «Про житлово-комунальні послуги» встановлено обов’язок управителя багатоквартирного будинку мати у штаті щонайменше одного найманого працівника, який пройшов професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».КП ЖЕО має у штаті двох найманих працівників, які пройшли професійну атестацію на відповідність кваліфікаційним вимогам професії «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».

Наші фахівці завжди до ваших послуг!