Про організацію пунктів тимчасового перебування людей у разі різкого погіршення погодних умов

Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про організацію пунктів тимчасового перебування людей у разі різкого погіршення погодних умов

24.10.2019

У К Р А Ї Н А
МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
Южноукраїнський міський голова
Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від  22.10.2019   №  201-р

Про організацію пунктів тимчасового перебування людей у разі різкого погіршення погодних умов

Керуючись п.п.1, 19, 20 ч.4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до вимог ст. 65 Кодексу цивільного захисту України, на виконання розпорядження обласної державної адміністрації від 27.09.2018   № 414-р «Про підготовку до безперебійної роботи у складних погодних умовах осінньо-зимового періоду», доручення голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 11.10.2019 № 4935/0/05-60/3-19, з метою організації заходів щодо попередження випадків переохолодження людей у осінньо-зимовий період, наданні допомоги населенню, у першу чергу малозахищеним верствам населення у разі різкого погіршення погодних умов:

1. Визначити відповідальним від виконавчих органів Южноукраїнської міської ради, з наданням повноважень щодо здійснення організаційних заходів по розгортанню роботи пунктів обігріву, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчака Олександра Миколайовича.

2. Визначити Южноукраїнський автовокзал (Івасюк) пунктом тимчасового перебування людей, які, в разі перекриття руху пасажирського автотранспорту на автодорозі  Н-24 міжміського сполучення, потрапили в негоду.

3. Визначити соціальну палату комунального закладу «Южноукраїнська міська лікарня» (Мазнікова) та комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Южноукраїнська» (Мартинко) пунктами обігріву для мешканців міста, які потребують обігріву, у тому числі і тих, хто не має постійного місця проживання.

4. Визначити місцем перебування вантажного автомобільного транспорту в разі перекриття руху на автодорозі  Н-24 міжміського сполучення ТОВ «Глуско Рітейл» (Садовський), автозаправний комплекс № 13-28 ТОВ «Вест Ойл Груп» (Ковальчук) та товариство з обмеженою відповідальністю «ГРАНД ІНВЕСТ СЕРВІС» (Довгаленко).

5. Южноукраїнській міській організації Товариства Червоного Хреста (Бойко) забезпечити кафе «Хвилинка» (Божко), на пункті тимчасового перебування (Южноукраїнський автовокзал), продуктами харчування для осіб, які потребують обігріву (у раціон харчування включити гарячий чай, печиво, цукор, одноразовий посуд тощо) (за погодженням).

6. Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (Гехад):

6.1 організувати при медичних закладах міста Южноукраїнська своєчасне кваліфіковане надання медичної допомоги постраждалим від переохолодження чи обмороження;

6.2 організувати харчування людей, які знаходяться в пунктах обігріву;

6.3 з метою виявлення бездомних громадян, які потребують термінової допомоги, спільно з Южноукраїнським міським відділенням поліції Первомайського відділу поліції головного управління Національної поліції України в Миколаївській області (Третьяк) забезпечити соціальне патрулювання міста, особливо у разі різкого погіршення погодних умов;

6.4 надати  на  перевірку  до  управління  економічного  розвитку Южноукраїнської міської ради необхідні документи для відшкодування витрат за утримання та харчування осіб, які перебували в пунктах обігріву.

7. Управлінню економічного розвитку Южноукраїнської міської ради (Петрик):

7.1 організувати роботу з підприємцями міста щодо створення товарних запасів предметів першої необхідності, коригування шляхів та джерел поставки основних продуктів харчування та хлібопродуктів. Забезпечити моніторинг їх достатньої кількості для населення міста та контроль за виконанням даного завдання.

7.2 надати методичну допомогу у підготовці документів на виділення коштів, забезпечити перевірку щодо якості та повноти підготовленої документації. Підготовлені документи передати до управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради.

8. Управлінню з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради (Колесников):

8.1 розмістити у місцях з масовим перебуванням людей інформаційні листівки про місця розташування пунктів обігріву та режими їх функціонування;

8.2 у разі необхідності організувати  харчування людей, які знаходяться в пункті тимчасового перебування;

8.3 підготувати необхідні документи для відшкодування витрат за рахунок коштів міського бюджету по міській цільовій програмі захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру  на 2018-2022 роки та надати їх на перевірку до управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради;

8.4 узагальнені документи  щодо   фінансування   затрат  на відшкодування вищезазначених витрат передати до фінансового управління Южноукраїнської міської ради для виділення коштів.

9. Фінансовому   управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова)  забезпечити  фінансування відшкодування вищезазначених витрат, в межах передбачених призначень міського бюджету на відповідне направлення міської цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 роки

10. Відділу звернень громадян, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації  апарату Южноукраїнської міської ради  та її  виконавчого комітету (Сафронова) залучити засоби масової інформації (офіційний сайт міста, ПП «Редакція газети «Контакт», ДПТС «Квант» ПрАТ «Атомсервіс» до інформування населення щодо порядку роботи пунктів обігріву.

11. Комунальному підприємству «Служба комунального господарства» (Вакар) встановити покажчики напрямку руху до пунктів обігріву та пункту тимчасового перебування людей.

12. Рекомендувати Южноукраїнському   міському   відділенню   поліції Первомайського відділу поліції головного управління Національної поліції України в Миколаївській області (Третьяк) організувати цілодобове чергування щодо забезпеченням громадського порядку, з залученням громадського формування, в пункті тимчасового перебування людей  на період їх функціонування (за узгодженням).

13. Рекомендувати Южноукраїнському міському сектору головного управління ДСНС України у Миколаївській області (Братанчук) у разі виникнення надзвичайної ситуації та при ліквідації аварійних подій в сфері життєдіяльності міста, а також, при прогнозованому різкому зниженні температури повітря, забезпечити розгортання тимчасового мобільного пункту обігріву (за узгодженням).

14. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

Міський голова                                                   В.К. Пароконний

Колесников І.К.

5-99-96