СОРТУВАННЮ СМІТТЯ В ЮЖНОУКРАЇНСЬКУ-БУТИ!

Сортувати сміття, особливо там, де для цього і всі умови, абсолютно нескладно. А головне – це ваш вклад у вирішення проблем довкілля. Вашого довкілля.

Актуалізація теми спонукає Україну рухатися відповідно до європейських стандартів поводження з відходами:

  • з 1 січня 2018 року відповідно до ст. 32 Закону України «Про відходи» українців офіційно зобов’язали сортувати сміття;
  • з жовтня того ж року набула чинності зміна в ДБН з проектування житлових будинків, якою було скасовано обов’язкове проектування сміттєпроводів в багатоповерхових житлових будинках при їхньому новому будівництві або реконструкції.

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання» вже другий рік виконує роботи з впровадження сортування відходів. На прибудинкових територіях мікрорайонів міста встановлено та ще встановлюються  модулі для сортування побутових відходів. Спочатку на базі  КП ЖЕО робляться заготовки (каркаси)модулів, а потім  вони встановлюються та обшиваються на місцях. Всередині модулів стоять контейнери, в які через віконця мешканці міста кидають кожен вид сировини окремо.

Організація та контроль виконання робіт по встановленню модулів покладені на головного інженера КП ЖЕО та начальника цеху РЖФ та ЗСВПВ. При виїзді на місце проведення робіт проводиться ревізія виконаних робіт та планування наступних.