У ВИПАДКУ ТРИВОГИ — НЕ МОЖНА КОРИСТУВАТИСЯ ЛІФТАМИ

 

 

Шановні мешканці!

 

Вже протягом 274 днів Южноукраїнська громада проводить під акомпанемент сирен повітряної тривоги, але, на щастя, наші родини до вчорашнього дня навіть дотично не усвідомлювали ті виклики війни, що постали перед нами внаслідок безглуздої та злочинної агресії РФ.

 

Так, 23 листопада і нам довелося тримати стрій. Під час повітряної тривоги в місті вимкнулася електроенергія, «впав» мобільний зв’язок та «Інтернет». Маємо надію, що з гідністю витриманий нами та енергетиками міста і ПАЕС вчорашній емоційний бій нагадає всім нам, що в країні війна і московські терористи ведуть бойові дії не лише з ЗСУ, а і з цивільним населенням України.

 

Тому, з учорашнього досвіду, вважаємо за необхідне нагадати  кожному з нас, що ліфтами в житлових будинках заборонено користуватися під час евакуації при пожежі, надзвичайних ситуаціях, та повітряній тривозі.

 

На жаль, містяни дещо втратили концентрацію та 23.11.2022 р., коли в місті вимкнулась електроенергія та не вщухала повітряна тривога, експлуатація ліфтів продовжувалась. Як наслідок  —  знеструмлені ліфти зупинилися, а їх горе-пасажири (в т.ч. діти без супроводу дорослих) опинилися у пастці без будь-якого зв’язку.

 

А тому фахівцям КП ЖЕО довелося максимально оперативно реагувати на повідомлення про блокування людей у ліфтах  міських багатоповерхівок. Причому, як в ліфтах, що обслуговує КП ЖЕО, так і ліфтах ОСББ, що нами не обслуговуються. Втім, керуючись принципами людяності та професіоналізму, упереджуючи потенційні нещасні випадки, що можуть вартувати людям життя і здоров`я,  оперативним  персоналом КП ЖЕО лише за п’ятьма «чужими» адресами було успішно деблоковано заручників ситуації.

 

Але попри вказані неприємності, викликані власною легковажністю або, маємо надію, що життєво важливим поспіхом, все обійшлося і ми разом з вами витримали цей раунд. Сподіваємося, що й останній, але концентрацію втрачати не радимо (!).

 

Принагідно скористаємося можливістю  порадити головам правління та членам ОСББ повторно оцінити вірність підходу до питання обслуговування ліфтів в парадигмі «Ціна-Якість». Чи сумнівна економія на обслуговуванні об’єктів підвищеної небезпеки вартує тих ризиків, що вчора зазирнули до вас? Питання, зрозуміло, риторичне.

 

Як би там не було, але ми гідно  відбули минувшу добу. Просимо всіх зробити висновки та не втрачати концентрацію і віру в ЗСУ.

 

Ми віримо в дуже класне майбутнє нашої країни,  нашого гарного міста, та кожного з нас!

 

Все буде Україна! Тримаймо стрій!