Усунення засмічень в каналізаційних мережах

На сьогодні дуже актуальним є питання підвищення культури користування каналізацією, адже містяни часто викидають в раковини та унітази речі, які не призначені для утилізації в системі очищення стічних вод. При промиванні мереж з труб витягають відходи процесу консервування, зіпсовані продукти, ганчірки та рушники, порожні пляшки, макулатуру, харчові відходи, будівельні уламки, каміння, пісок. В період консервування «дачних врожаїв» у слюсарів — сантехніків КП  ЖЕО  починається справжня «гаряча пора» – за добу вони можуть отримати до 10 викликів щодо усунення засмічень різного ступеня складності.

У зв’язку зі збільшенням кількості аварій на мережах водовідведення, пов’язаних із засміченнями та потраплянням до системи сторонніх предметів, комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання» звертається до мешканців житлових будинків, які не замислюючись, допускають потрапляння різного роду предметів та речовин, що заборонені правилами користування каналізаційними мережами (харчові відходи, ганчір’я, особисті речі тощо).

КП ЖЕО попереджає, що нецільове використання сантехнічних вузлів призводить до погіршення роботи внутрішньо будинкових мереж каналізації, а також засмічення зовнішньо будинкової мережі. Потім це стає причиною зменшення прохідності каналізаційних трубопроводів і виникнення аварійних ситуацій. Через засмічення стічні води піднімаються на поверхню, відбувається вилив нечистот, у тому числі до підвалів житлових будинків. Переважної більшості проблем можна уникнути, якщо навчитися грамотному водокористуванню. У першу чергу, необхідно відділяти тверді відходи від рідких. Неприпустимо засмічувати очисну систему такими відходами і в таких обсягах, з якими вона просто не здатна впоратися.

Дільниця з сантехнічного обслуговування внутрішньо будинкових мереж опалення, водопостачання,водовідведення надає інформацію щодо виконаних робіт минулого тижня:

  • усунення засмічень в каналізаційних мережах: 49 од.;
  • заміна кульових кранів на трубопроводах опалення,гарячого та холодного водопостачання : 2 од.;
  • заміна окремих ділянок трубопроводів опалення та усунення свищів на трубах в житлових будинках за адресами: б-р Курчатова,3; вул. Дружби Народів,22;12;14;24;20;30;
  • заміна окремих ділянок трубопроводів гарячого водопостачання та усунення свищів на трубах в житлових будинках за адресами: вул. Енергобудівників, 7; вул. Дружби Народів,14; б-р Курчатова,3; вул. Молодіжна,11; вул. Дружби Народів,6; пр.-т Соборності,5;
  • заміна окремих ділянок трубопроводів холодного водопостачання та усунення свищів на трубах в житлових будинках за адресами: вул. Дружби Народів,14; 34;
  • усунення повітряних пробок з системи гарячого водопостачання: — відключено г/в до 14.08.2020р.(КП ТВКГ);
  • заміна трубопроводу каналізації: вул. Дружби Народів, 24;
  • відкачування води з підвалів водяним насосом «Гном» за адресою:
  • б-р Цвіточний,4 (д/с №5);
  • усунення підпорів зовнішньої каналізаційної мережі: вул. Дружби Народів,34; 36; вул. Енергобудівників,2; пр.-т Незалежності,17; б-р Цвіточний,4.

 Якщо цінуєш працю комунальника, то й себе поважаєш! Адже комунальники працюють для людей, і в цьому дуеті одна сторона ніколи не зможе без іншої. Хотілося, щоб у цих відносинах панувала атмосфера партнерства та взаєморозуміння.