ВАНДАЛИ в нашому місті нищать наше з вами майно!

Сьогоднішній ранок для мешканців першого мікрорайону та комунальників нашого міста був зовсім не добрим, а  зустрів черговим проявом вандалізму.

Шановні южноукраїнці!

        В нашому місті знов відбувся акт вандалізму. Ми з вами неодноразово стикаємось з такими актами вандалізму по місту: викрадення кабелів та люків, підпали баків для сміття, пошкодження лавок, а тепер знищення модулів для сортування відходів.  Що це? Особистий протест? Вияв неповаги до громади? Безвідповідальність та зневага до громадського майна?  Термін “вандалізм” походить від назви давньогерманского племені вандалів, що у 455 році розграбували Рим, знищивши також багато пам’ятників античної і християнської культури. Одне з сучасних джерел визначає вандала, як такого, «що навмисно чи внаслідок неуцтва руйнує власність, що належить іншій особі суспільства». Тобто це хуліган, що псує суспільну, приватну чи комунальну власність.

Адже ці модулі  ставились не з великого бажання когось із можновладців міста. Є вимоги Закону України «Про відходи»!

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання», виконуючи вимоги Закону України «Про відходи», взяло на себе додатковий обсяг роботи — сортування побутових відходів .

На прибудинкових територіях міста Южноукраїнська ЗА  КОШТИ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ встановлено модулі для сортування побутових відходів. Всередині модулів встановлено ємності для складування пластика, скла, макулатури, побутового металу, небезпечних відходів. Поряд з модулем встановлено сміттєконтейнери для органічних відходів (залишки продуктів харчування, фруктів, овочів тощо). З 1 січня 2018 року захоронення не перероблених відходів заборонено. До того ж, виконання вимог законодавства  в сфері поводження з побутовими відходами зменшить навантаження на полігон твердих побутових відходів, який вже заповнено майже вщент.

Пошкоджено  модулі для сортування відходів у дворах житлових будинків за адресами:

  • проспект Соборності,7;

  • вулиця Дружби Народів, 10,12,14,16;

  • вулиця Дружби Народів, 2 8, 30, 32, 34, 36

Тепер місту доведеться відновлювати те, що зруйновано за хвилини, а могло послужити роки.

І це питання до усіх нас!!!

Адже, напевно, є такі люди які бачили як ці  «ОСОБИ» нищили майно громади. Не будьте байдужими ! Давайте разом берегти все те , що у нас вже є!!!  Не проходьте осторонь тих негідників, хуліганів – звертайте на все увагу, звертайтесь до відділку поліції!

Давайте всі разом будемо берегти наше майно, дитячі майданчики, прибудинкові території  від  таких ВАНДАЛІВ та НЕЛЮДІВ!!!

Вочевидь, дехто забув, що місто – то спільна домівка, за яку піклуватися кожному з нас.