Забезпечення надійної циркуляції гарячої води

Одним з пріоритетних напрямків вирішення проблем сучасної енергетичної політики країни в житлово — комунальному господарстві є застосування ефективних заходів щодо енергозбереження. Невирішеною раніше частиною загальної проблеми енергозбереження у житлово-комунальному господарстві на сучасному етапі слід вважати аналіз ефективності зонування і оптимізації функціонування насосних установок систем гарячого водопостачання житлових будинків.

Зниження втрат енергії в системах гарячого водопостачання можливе шляхом зменшення необґрунтованих втрат води, впровадженням високоефективної теплоізоляції магістралей і стояків; забезпеченням надійної циркуляції гарячої води.

При значному віддаленні багатоповерхової будівлі від центрального теплового пункту доцільно встановлювати підвищувальний насос (циркуляційний насос) системи гарячого водопостачання в підвалі житлового будинку, який призначений для створення або прискорення циркуляції води.

За результатами Актів загального обстеження зовнішньої та внутрішньо будинкової системи гарячого водопостачання житлових будинків міста Южноукраїнська фахівцями КП ЖЕО спільно з представниками КП ТВКГ, які значно віддалені від ТРП, на предмет невідповідності нормативній температурі гарячої води у точці водо розбору, зроблено висновок щодо необхідності встановлення насосів у підвальному приміщенні.

Слюсарі-сантехніки дільниці з сантехнічного обслуговування внутрішньо будинкових мереж опалення, водопостачання,водовідведення.

КП ЖЕО проводять роботи  по  встановленню в місці облаштування у підвальному приміщенні житлових будинків циркуляційних насосів. І такі насоси вже встановлено у підвальних приміщеннях житлових будинків за адресами: проспект Соборності,7; проспект Незалежності,18.