ЛІФТИ Є ОБ’ЄКТАМИ ПІДВИЩЕНОЇ НЕБЕЗПЕКИ

        КП ЖЕО, як обслуговуюча компанія, має всі дозволи органів Держнаглядохоронпраці України на виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту ліфтів.

        Ліфти в житловому будинку за адресою: пр -т  Незалежності, 7/ пр-т Соборності, 5  зупинено до 14.06.2021р.на капітальний ремонт.

        Не порушуючи строків виконання ремонтних робіт та пуску в експлуатацію, 14.06.2021р.проводиться   технічний огляд  ліфта  згідно  з  вимогами  ПББЕЛ.

        На підставі результатів технічного огляду буде  видано дозвіл на експлуатацію ліфта з записом в паспорт.

        Після  проведення  капітального ремонту на протязі двох тижнів виконуються  пусконалагоджувальні роботи.

Капітальний ремонт ліфтів — виконується після закінчення призначеного терміну експлуатації ліфта (25 років), а також за замовленням власника для відновлення дієздатності ліфта з повною або частковою заміною основних вузлів і деталей.

Після 25 років експлуатації проводиться обстеження ліфта для визначення можливості його подальшої роботи.

Спеціалізовані організації в роботі керуються технічною документацією заводів-виробників ліфтів, вимогами Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів , «Правил улаштування електроустановок , Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів  , «Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів», технологічними процесами і інструкціями на окремі види робіт, а також   Положенням про систему технічного обслуговування та ремонту ліфтів в Україні.

У відповідності до Наказу від 10.11.98р. № 215 Комітету по нагляду за охороною праці України Міністерства праці та соціальної політики України:

п.1.7. Експертне  обстеження   ліфтів   виконують   організації  (далі —  експертні  організації),  незалежно  від форм власності і видів їх діяльності,  які мають  дозвіл  Держнаглядохоронпраці  на проведення зазначених видів діяльності,  одержаний в установленому порядку.

Експертні організації  повинні  бути  незалежні від власників ліфтів,  організацій,  які їх експлуатують і (або) виконують після обстеження ремонт, модернізацію, реконструкцію або заміну.

п.1.8. Фахівці,  які  виконують  експертне  обстеження   ліфтів (далі —  експерти),  повинні  пройти  спеціальну підготовку,  бути атестованими в  порядку,  встановленому  Держнаглядохоронпраці,  і мати кваліфікаційне посвідчення.

п.1.9. Експертне  обстеження  ліфтів   має   здійснюватись   за методиками, затвердженими Держнаглядохоронпраці.

Саме експертиза ліфтів забезпечує безвідмовну роботу всіх ліфтових систем, а також  їх повна відповідність стандартам.

Призначений термін служби ліфта обчислюється з дати виготовлення  ліфта. Термін повторного експертного обстеження встановлюється експертною організацією в залежності від технічного стану ліфта. Кількість повторних експертних обстежень не обмежується і визначається за фактичним технічним станом і економічною доцільністю його відновлення (ремонту).

Як і будь-які інші механізми, що перебувають у тривалому використанні, ліфтове обладнання має схильність зношуватись та виходити з ладу. Проведення поточного та капітального ремонту ліфта дозволяє значно продовжити термін його служби. Капітальний ремонт проводиться з циклічністю 4 років з метою відновлення функціональності обладнання ліфта.