У Южноукраїнську триває капітальний ремонт ліфтів

В м.Южноукраїнську продовжуються роботи по капітальному ремонту ліфтів у багатоповерхівках. Ліфти, які мають відремонтувати, відпрацювали повний термін експлуатації – 25 років. Наразі вже здійснене експертне обстеження всіх підйомників, які збираються відремонтувати цього року. В переліку   роботи на умовах спів фінансування  з мешканцями будинків. Підкреслюється, що йдеться саме про капітальний, а не поточний ремонт.

Ліфти віднесено до об’єктів підвищеної небезпеки. При цьому виконувати роботи з капітального ремонту ліфтів повинні суб’єкти господарювання, які отримали дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання» має дозвіл на виконання робіт з капітального ремонту та обслуговування ліфтів.

Роботи активно проводяться електромеханіками  ліфтової дільниці КП ЖЕО у житловому будинку за адресою: вул.  Дружби Народів,15 п.1,2,3,4,5,6.  Ліфти оновлюються капітальним ремонтом — замінюється  обладнання в машинній та шахтовій частинах, станція управління, двигуни, двері, обшивка, кнопки, освітлення тощо ( у відповідності до дефектних актів (відомостей пошкоджень) спеціалістів з експертного обстеження, у яких є ліцензія на проведення таких робіт — державне підприємство «Чорноморський експертно-технічний центр Держпраці» .

При проведенні технічного огляду та експертного обстеження керуються вимогами «Порядку проведення огляду, випробування та експертного обстеження (технічного діагностування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2004 р. №687 та залежно від виду робіт і обладнання іншими нормативно-правовими актами з охорони праці.

Перелік та види робіт, що виконуються при капітальному ремонті конкретного об’єкта, визначаються на підставі актів обстеження та відображаються в проектній документації.

Ліфти в житловому будинку за адресою: вул. Дружби Народів,15, п.1,2,3,4,5,6 зупинено до  28 травня 2020 року.  

Після виконання капітального ремонту проводиться технічний огляд ліфта згідно       з вимогами ПББЕЛ та ліфт вводиться в експлуатацію спеціалістами державного підприємства «Чорноморський експертно-технічний центр Держпраці» та КП «Миколаївліфт», за участю інженера технічного нагляду і фахівця департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міськї ради.

На підставі результатів технічного огляду видається дозвіл на експлуатацію ліфта з записом в паспорт.

Після  проведення  капітального ремонту на протязі двох тижнів виконуються пусконалагоджувальні роботи.