В.о. директора проводить зустрічі з мешканцями Южноукраїнської міської територіальної громади

Об’єднання сіл та селищ, міст в територіальну громаду — це досить важкий та трудомісткий процес. І в кожній громаді необхідно працювати в першу чергу з людьми — членами цієї громади.

У тісній співпраці з старостою Іванівського старостинського округу Южноукраїнської міської територіальної громади  проводиться  робота серед мешканців сіл  Панкратове та Іванівка. На даний час є необхідність вкладення договорів  на вивезення сміття.

Обов’язок укладати договори на вивезення побутових відходів передбачено і у ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Постановою КМУ №1070 затверджено Правила надання послуг з вивезення побутових відходів. Але не всі це розуміють.

Справді, у сільських місцевостях доволі часто доводиться чути твердження «у мене немає сміття», «я все спалюю», «все закопую в землю». По-перше, у сучасному побуті доволі багато сполук, які в принципі не можна ані спалювати, ані закопувати, ані викидати просто неба. Вже не один десяток літ проблемним   залишається питання збору та утилізації небезпечних відходів: тих, що містять важкі метали, отрутохімікати, окремі полімери.

Якщо хтось вперто не хоче цього розуміти, нехай не питає, звідки і чому так часто у молодих людей трапляються онкологічні захворювання, яких так раніше не було. Так, онкогенний слід Чорнобиля існує. Але у нас у кожному селі – свій рукотворний «Чорнобиль» у вигляді скупчення побутового сміття практично скрізь: у лісі, біля джерела, на березі річки, на цвинтарі …

Старостою Латієм І.В. щотижня проводяться прийоми громадян.

На одному з таких прийомів провів зустріч з мешканцями села Панкратове в.о.директора КП ЖЕО Салагор Олександр Андрійович. Надано роз’яснення присутнім щодо порядку складування та вивезення сміття, встановлених тарифів та необхідності укладання індивідуальних договорів за цю послугу. Відбулося бурхливе обговорення серед присутніх жителів. Погоджено подальше укладання договорів, здійснення моніторингу домогосподарств, які потребують вивезення сміття.