Вандалізм в нашому місті продовжується…..

Не так давно, у вересні місяці цього року, в нашому місті було знищено майно громади шляхом підпалу. Тоді це списали на передвиборчі невдоволення минулою владою….

Що ж цього разу?

У дворі житлового будинку за адресою: проспект Соборності,7 спалено модуль для сортування відходів. Минулого разу, тоді у вересні, його теж пробували підпалити, але щось їм не дало виконати злий умисел.

То ж цього разу вони довели свою справу до кінця! Модуль, який встановлено у відповідності до закону України «Про  відходи» за кошти міського бюджету, знищено.

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання», виконуючи вимоги Закону України «Про відходи», бере на себе додатковий обсяг роботи — сортування побутових відходів. На сьогодні цей обсяг є збитковим, але виконувати вимоги законодавства місто зобов’язане. На прибудинкових територіях міста Южноукраїнська ЗА  КОШТИ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ встановлено модулі для сортування побутових відходів. Всередині модулів встановлено ємності для складування пластика, скла, макулатури, побутового металу, небезпечних відходів. Поряд з модулем встановлено сміттєконтейнери для органічних відходів (залишки продуктів харчування, фруктів, овочів тощо).

З 1 січня 2018 року захоронення не перероблених відходів заборонено. До того ж, виконання вимог законодавства  в сфері поводження з побутовими відходами зменшить навантаження на полігон твердих побутових відходів, який вже заповнено майже вщент.

Місто вкладає кошти бюджету, встановлюючи відеокамери, модулі для сортування відходів, красиві лавки… А вандали все нищать безжалісно!!!

То ж чи буде сьогодні когось притягнуто до відповідальності?