КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ ЛІФТІВ

Капітальний ремонт ліфтів (КапР) — виконується після закінчення призначеного терміну експлуатації ліфта (25 років), а також за замовленням власника для відновлення дієздатності ліфта з повною або частковою заміною основних вузлів і деталей.

Після 25 років експлуатації проводиться обстеження ліфта для визначення можливості його подальшої роботи.

Спеціалізовані організації в роботі керуються технічною документацією заводів-виробників ліфтів, вимогами Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів (ПББЕЛ), » Правил улаштування електроустановок » (ПУЗ), Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів (ПБЕЕС), » Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів » (ПТЗЗП), технологічними процесами і інструкціями на окремі види робіт, а також цим Положенням про систему технічного обслуговування та ремонту ліфтів в Україні.

Роботи з технічного обслуговування та ремонту ліфтів можуть виконувати тільки ті спеціалізовані організації, які мають дозвіл органів Держнаглядохоронпраці України на виконання цих робіт.

 

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання» має всі дозволи органів Держнаглядохоронпраці України на виконання робіт з технічного обслуговування та ремонту ліфтів. Виконують капітальні ремонти ліфтів працівники цеху  по технічному обслуговуванню ліфтів та внутрішньо будинкових електромереж та електрообладнання. Працюють досвідчені, які мають відповідні дозвільні документи, фахівці — електромеханіки з великим досвідом роботи.

 

З 24 лютого 2020 року зупинено на капітальний ремонт ліфти за адресами житлових будинків :

—   вулиця Дружби  Народів, 42 під.8 ;

—  проспект Соборності, 8 під.1,2.

Закінчення капітального ремонту та пуск в експлуатацію ліфтів планується на 11 березня 2020 року до 17:00 год.