Правила користування гуртожитками

Злісні неплатники за житлово-комунальні послуги псують комунальне майно і все задля того, аби мати «дармову» електроенергію. В результаті ми маємо пошкоджене майно, на ремонт якого потрібні кошти.

 

                                               

Відповідальність за діяння може бути наступною:

  •     притягнення до кримінальної відповідальності;
  •     цивільно-правова відповідальність, пов’язана з відшкодуванням шкоди.

Однак, якщо псування майна була здійснене злочинцем для того, щоб можна було отримати доступ до якихось матеріальних цінностей з метою їх розкрадання, таке діяння може бути перекваліфікованим як розкрадання або спроба до нього.

Мешканці гуртожитків зобов’язані своєчасно оплачувати проживання, підтримувати чистоту і порядок у житлових і допоміжних приміщеннях, дотримуватися вимог пожежної безпеки, санітарних норм і правил, використовувати житлоплощу за призначенням, забезпечувати за свій рахунок проведення ремонту житлового приміщення, не перешкоджати іншим особам у правомірному користуванні допоміжними приміщеннями, не допускати виконання робіт та інших дій, що викликають псування приміщень, приладів та обладнання гуртожитку, порушують умови проживання інших осіб.

Плата за проживання в гуртожитку включає витрати на оплату житлово-комунальних послуг та інші видатки, необхідні для забезпечення створення належних умов для проживання (утримання майна гуртожитку).