Відповідно до Закону України “Про відходи”

        З 1 травня вступили в силу нові Правила надання послуг з поводження з побутовими відходами, затверджені постановою Кабінету Міністрів України №318 від 27 березня 2019 року.

Раніше відповідна послуга називалася “вивезення побутових відходів”, тепер  її назву змінено на “поводження з побутовими відходами”. Зміна формулювання у тому числі пов’язана зі спробою змінити ситуацію з наданням цієї послуги.

Відповідно до Закону України “Про відходи”, в поняття “поводження з відходами” включене не тільки їх вивезення на полігон, а дії, спрямовані на попередження утворення відходів, їх збирання, перевезення, сортування, зберігання, обробка, переробка, утилізація, видалення, знешкодження та захоронення.

У відповідності до вимог  Закону України “Про відходи” комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання» впроваджує сортування відходів в місті Южноукраїнську  шляхом встановлення модулів, в яких мешканці житлових будинків будуть сортувати сміття. Робляться заготовки (каркаси)модулів та встановлюються за адресами у відповідності до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради.

Такі каркаси модулів вже встановлено за адресами житлових будинків:

бульвар Шевченко,8; проспект Незалежності,33, бульвар Цвіточний,16.

Найближчим часом модулі будуть обшиті металом та запущені в роботу.

 

 

Стаття 43. Відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про відходи

Підприємства, установи, організації та громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, іноземні юридичні особи зобов’язані відшкодувати шкоду, заподіяну ними внаслідок порушення законодавства про відходи, в порядку і розмірах, встановлених законодавством України.