Засмічення каналізації – справжнє стихійне лихо

Каналізація — складова частина системи водовідведення, завданням  якої є забезпечення своєчасного збору стічних вод, що утворюються в результаті життєдіяльності людини в побуті та на промислових підприємствах, їх швидкому транспортуванню за межі населеного пункту до місця їх очищення, знешкодженню та знезараженню.

Будь-яка каналізаційна система в багатоквартирному житловому будинку вимагає постійного спостереження та здійснення профілактичних заходів з метою запобігання та усунення засмічень. Навіть при абсолютно правильному догляді та експлуатації каналізаційні труби потребують регулярних і періодичних робіт з очищення, особливо це стосується  застарілих чавунних. Менш схильними до засмічення є полімерні труби.

 

Працівниками дільниці з сантехнічного обслуговування ВБМ опалення, водопостачання, водовідведення  КП ЖЕО  проводяться роботи по технічному обслуговуванню каналізаційних мереж — заміни, ремонти, зварювання…

Після проведення комісійного обстеження каналізаційної системи житлового будинку за адресою: проспект Незалежності, 2 прийнято рішення про заміну застарілих чавунних труб діаметром 100мм на менш схильні до засмічення полімерні труби діаметром 150мм.

Слюсарі-сантехніки КП ЖЕО виконують ці роботи.