Капітальний ремонт електричних мереж житлового будинку

Комунальне підприємство  «Житлово-експлуатаційне об’єднання» має ліцензію та виконує електромонтажні роботи по заміні електрообладнання житлових будинків міста Южноукраїнська.

Житловий будинок за адресою: вулиця Дружби Народів,4 розрахований та побудований як гуртожиток. У відповідності до вимог Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», керуючись ст. 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   Положенням про порядок передачі квартир (будинків), жилих приміщень у гуртожитках у власність громадян, затвердженим наказом Міністерства з питань  житлово-комунального господарства України  16.12.2009р. за  № 396, зареєстрованим в Міністерстві  юстиції України 29.01.2010 р.  за № 109/17404, Положенням про гуртожитки, затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27.04.2015р. за № 84, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.07.2015 р. за № 778/27223, дозволено приватизацію житла у гуртожитках комунальної власності. Але електричні мережі гуртожитку не відповідають сучасним вимогам електричних мереж житлового будинку та не мають індивідуальних приладів обліку.

За рішенням сесії Южноукраїнської міської ради виділено кошти на капітальний ремонт електричних мереж житлового будинку за адресою: вулиця Дружби Народів,4.

Електромонтери  електродільниці  КП ЖЕО приступили до капітального ремонту внутрішньо-будинкових електричних мереж житлового будинку. Проектом передбачено демонтувати існуючі щити ЩПС, а також існуючі облікові щити ЩОР, розташовані на поверхах житлового будинку. Передбачено встановити на поверхах накладні щити ЩП1 типу ЩЭ-3 (на 2 поверсі під’їзду 1).В щитах  ЩП встановлюються лічильники електроенергії однофазні багатотарифні. Лінії живлення від існуючого ВРП (в ектрощитової)  до поверхових щитів та ліфтів прокладаються по підвальному приміщенню в ПВХ трубах і т.д.

Всі монтажні роботи виконуються згідно ПУЕ та ДБН.