Сортування сміття обов’язок кожного

Роздільне збирання побутових відходів – це метод збирання, за яким ресурсоцінні компоненти побутових відходів – папір, скло, пластик, метал збирають окремо у спеціальні контейнери для подальшого надходження на перероблення чи повторне використання.

Комунальним підприємством «Житлово-експлуатаційне об’єднання» система роздільного збирання ТПВ впроваджена не так давно, але вже проведено великий обсяг роботи.

Так, на прибудинкових територіях мікрорайонів міста встановлено модулі для сортування побутових відходів. Сортери жовтого кольору слугують для роздільного збирання відходів по таким категоріям: скло, пластик, метал, папір. На них є інформаційні таблички, які  допомагають швидше зорієнтуватись кожній людині, що і куди викидати.

Працівниками КП ЖЕО постійно проводиться досортування вторинної сировини, що збирається з цих модулів. На наступному етапі роботи відсортовані: папір, пластик, целофанові пакети та алюміній пресуються і пакуються, а скло – б’ється.

Комунальне підприємство закликає всіх мешканців відповідально ставитися до сортування та відправляти відходи й вторсировину в належне місце, щоб в результаті – наше місто стало чистішим.