Звіт про роботу комунального підприємства «Житлово – експлуатаційне об’єднання» за 2018 рік та січень — вересень 2019 року

Комунальним підприємством «Житлово-експлуатаційне об’єднання» здійснювалась діяльність з  комплексного обслуговування об’єктів: надання послуг утримання будинків і споруд та прибудинкових територій багатоквартирних житлових будинків, надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, виконання окремих видів робіт та надання платних послуг населенню.

Для утримання і експлуатації житлового фонду в належному стані з дотриманням санітарно — гігієнічних вимог проживання мешканців та їх перебування в приміщеннях, забезпечення технічних вимог до експлуатації будинку (споруди), підтримання несучої спроможності конструкцій та експлуатаційних характеристик  внутрішньобудинкових мереж і систем створені підрозділи з штатною чисельністю працівників  на початок 2018 року — 250 одиниць, на кінець 2018 року – 290 одиниць. Збільшення чисельності працівників на підприємстві на кінець року сталося в зв’язку з 20.11.2018 року створенням дільниці для надання послуг з технічного обслуговування  та поточного ремонту внутрішньо-будинкових систем гарячого  і холодного водопостачання, водовідведення, централізованого  опалення і зливової каналізації» самостійно власними силами.

За період січень – вересень 2019 року з метою оптимізації штатної чисельності працівників підприємства, здійснення ефективного контролю щодо поточного ремонту житлового фонду та роздільного збору, сортування, вивезення побутових відходів,                 КП ЖЕО створено цех по ремонту житлового фонду та по збору, сортуванню та вивезенню побутових відходів шляхом об’єднання ремонтно-механічної дільниці та дільниці Саночистка, зменшена чисельність підприємства в зв’язку  списання з балансу КП ЖЕО багатоквартирних будинків на підставі створення ОСББ. Станом на 01.10.2019 року штатна чисельність працівників КП ЖЕО складає 279 одиниць, в тому числі:

  1. Апарат управління – 40 одиниць;
  2. Дільниця по прибиранню прибудинкових територій та сходових клітин – 79 одиниць;
  3. Цех по ремонту житлового фонду та по збору, сортуванню, вивезенню побутових відходів – 61 одиниця;
  4. Цех по технічному обслуговуванню та ремонту ліфтів та обслуговуванню внутрішньобудинкових електромереж та електрообладнання (диспетчерська служба) – 53 одиниці;
  5. Дільниця по технічному обслуговуванню та поточному ремонту внутрішньо будинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення і зливової каналізації – 46 одиниць.

Штатна чисельність підприємства на 01.11.2019 р. складає 219,5 одиниць.

В 2018 році КП ЖЕО надавало послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій згідно «Структури, періодичності та строків надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затверджених рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 17.05.2017 року № 136, по тарифам,  встановленим рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 07.06.2017 року № 156 «Про перегляд складових тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надає КП ЖЕО» і з квітня місяця 2018 року по тарифам, встановленим рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.03.2018р. № 73 «Про встановлення тарифів для всіх груп споживачів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надає комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання».

За 2018 рік середньозважений тариф для населення  на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за 1 кв. метр загальної площі  квартир будинку встановлений з урахуванням ПДВ:

  • для будинків з ліфтами 4,94 грн.;
  • для будинків без ліфтів 3,61 грн.

За січень – вересень 2019 року середньозважена ціна послуги з управління будинками і тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за 1 кв. метр загальної площі  квартир будинку складає  з урахуванням ПДВ:

  • для будинків з ліфтами 5,76 грн.;
  • для будинків без ліфтів 4,16 грн.

 

В 2018 році переглянуті і затверджені департаментом інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради  маршрути руху і завантаження сміттєвозів для вивезення побутових відходів від житлових будинків і від інших споживачів за договорами.

Рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.02.2018р.           № 37 «Про встановлення тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів, які надає КП ЖЕО» встановлено тариф на послугу з вивезення побутових відходів в розмірі — 9,36 грн. з ПДВ  на 1 – го мешканця  в місяць.

Фактична собівартість витрат на послуги з вивезення твердих побутових відходів за 2018 рік на 1–го мешканця 10,80 грн. в місяць, з урахуванням ПДВ.

Рівень відшкодування встановленими тарифами фактичної собівартості за 2018 рік складає 86,7%.

Згідно рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради  від 19.12.2018 року № 345 «Про затвердження тимчасових норм утворення (вивезення) твердих побутових відходів для багатоквартирних житлових будинків міста Южноукраїнська, в дворах яких встановлені модулі для роздільного сортування відходів» створено наказ по підприємству від 27.12.2018р. № Н-325 «Про перерахунок розміру плати за послуги з вивезення побутових відходів, які надає КП ЖЕО» нараховувати плату за послугу  у розмірі 4,46 грн. з урахуванням ПДВ на 1-го мешканця в місяць, згідно переліку житлових будинків, в дворах яких, встановлені модулі для роздільного сортування ТПВ.

Середньозважений тариф на послуги з вивезення побутових відходів  за 9 місяців 2019 року складає  7,57 грн.

Фактична собівартість витрат на послуги з вивезення твердих побутових відходів за 9 місяців 2019 року на 1 – го мешканця 11,17 грн. в місяць, з урахуванням ПДВ.

Рівень відшкодування встановленими тарифами фактичної собівартості за 9 місяців 2019 року складає 67,8 %.

В 2018р. за кошти тарифу по утриманню 103 житлових будинків виконано:

прибирання  прибудинкової території в 430 тисяч м2  щоденно  крім неділі та святкових днів, в осінній період зібрано та вивезено 1 тис.куб.м листви, при випаданні снігу пішохідні доріжки та проїзна частина очищалась, при ожеледиці  пішохідні доріжки посипаються відсівом. Щоденно, крім неділі та святкових днів очищаються 527 урни. Сходові клітини шо мають площу 79,3 тис.м2 прибирається  1 раз на тиждень(п’ятниця), а вестибюлі  першого поверху до першого клапану два рази на тиждень (понеділок та середа). В міру необхідності обмітається пил та павутиння  з вікон, підвіконь, стелі, стін.

На прибудинкових територіях  13 спортивних  та 51 дитячий  майданчик  на яких розташовано 1 151 од. малих архітектурних форм які утримуються в належному технічному стані. Один раз в квартал проводиться комісійне обстеження МАФ та  виконуються роботи по усуненню виявлених недоліків. Влітку завезено    пісок   в пісочниці-70 т.

   Протягом 2018 року виконано поточний ремонт:

  • покрівель 96 житлових будинків на площі 10 тис.кв.м.,
  • поточний ремонт швів 100 житлових будинків в обсязі 9,981 тис.м.п.

Відповідно до затверджених графіків проводяться планово попереджувальні ремонти внутрішньобудинкових електричних мереж з заміною окремих ділянок електромереж загальною протяжністю2 145м.п.,  1 220 од. пуско-регулюючої апаратури, 4148 од. ламп на сходових клітинах, прожекторів фасадного освітлення – 27 од., обслуговуються  мережі електроживлення 246од. домофонних систем та 258од. РУ інтернет мереж.

На внутрішньобудинкових мереж тепловодопостачання та водовідведення  проводиться технічне обслуговування та поточний ремонт. Замінено 370од. запірної арматури, 541м.п. трубопроводів тепловодопостачання та 1140 м.п. трубопроводів водовідведення. Елеваторні вузли 326 од. підготовлені до роботи в опалювальний період.

Протягом звітного року щомісячно виконано  відповідно до регламентних робіт   технічне обслуговування та поточний ремонт 260 ліфтів в т.ч. 208 ліфтів КП ЖЕО та 52 ліфтів ОСББ. Протягом звітного року скарг мешканців на роботу ліфтів не надходило.

Транспортні засоби утримуються в належному технічному стані, сміттєвози щоденно  визять ТПВ.

За 2018 рік зібрано та вивезено 46 тис. тис. куб.м ТПВ.

З жовтня м-ця введено в експлуатацію 15 од. модулів. До кінця 2018р. зібрано вторинної сировини 38т, в т.ч. 23,5т скла, 7,5т картону та папіру, 3,5т пластикових пляшок, 3,5т поліетилена.   Для забезпечення роздільного сортування сміття за видами проводилась роз’яснювальна робота   шляхом спілкування працівників КП ЖЕО з мешканцями та отримання мешканцями. Мешканці які складують відсортовану втор сировину отримали 50% знижку на оплату послуг за вивезення та складування ТПВ.

Після введення в експлуатацію модулів  відкориговано та затверджено ДІМГ маршрути збирання та вивезення ТПВ. Витрати пального в порівнянні з 2017р. зменшено на 2 тис.л.

Для підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період виконано ремонт вхідних  дверей в під’їзди, вікон на сходових клітинах, огороджень несучих конструкцій сходових клітин,  урн, лавок, МАФів та сміттєконтейнерів.

Замінено  розбите скло на вікнах сходових клітин — 70 м2, встановлено перед початком опалювального періоду дверні пружини на вхідні і тамбурні двері в під’їздах  житлових будинків де необхідно.

Для утримання  підвальних приміщень та сміттєкамер житлових будинків у відповідності до Державних Санітарних норм та Правил щокварталу проводиться протравка від гризунів та комах (дератизація та дезінсекція).

Один раз в рік відповідно до графіка та по заявках мешканців  проводиться прочищення вентиляційних каналів.

В 2019р.   є виконавцем послуг по утриманню 95 житлових будинків в яких 429 під’їздів.

Площа прибудинкової території — 390 тисяч м2 яка щоденно прибирається крім неділі та святкових днів. При випаданні снігу пішохідні доріжки та проїзна частина очищається, при ожеледиці  пішохідні доріжки посипаються відсівом. Щоденно, крім неділі та святкових днів очищається 490 урн. Площа сходових клітин – 71,4 тис.м2 прибирається  1 раз на тиждень(п’ятниця), а вестибюлі  першого поверху до першого клапану два рази на тиждень (понеділок та середа). В міру необхідності обмітається пил та павутиння  з вікон, підвіконь, стелі, стін.

Малі архітектурні форми, які утримуються в належному технічному стані. Один раз в квартал проводиться комісійне обстеження МАФ та  виконуються роботи по усуненню виявлених недоліків.

      Протягом 9 місяців 2019 року виконано поточний ремонт покрівель 71 житлового будинку на площі 6,719 тис.кв.м., в т.ч. власними силами – 4,675 тис.кв.м., підрядниками – 2,044  тис.кв.м.

Підрядними організаціями виконаний поточний ремонт:

  • покрівлі козирків парадних входів на 133 під’їздах 28 житлових будинків;

—   швів 100 житлових будинків в обсязі 6,986 тис. м.п.;

  • 130 парадних входів 27 житлових будинків.

Працівниками цеху по ремонту житлового фонду улаштовано паркани для газонів 5 житлових будинків. Встановлено 24 лавки біля 3 житлових будинків.

Кваліфікованими працівниками проводяться планово попереджувальні ремонти внутрішньобудинкових електричних мереж, зокрема замінено окремі ділянки електромереж загальною протяжністю 930 м.п.,  1014 од. пуско-регулюючої апаратури, 2533 од. ламп на сходових клітинах, прожекторів фасадного освітлення – 234 од., обслуговуються  мережі електроживлення 209 од. домофонних систем та 241 од. РУ інтернет мереж.

Витрати на електроенергію за 9 місяців 2019р. в порівнянні з аналогічним періодом 2018 р. зменшено на 54 тис.  кВт/год вартість якої становить 91 тис. грн.

На внутрішньобудинкових мереж тепловодопостачання та водовідведення  проводиться технічне обслуговування та поточний ремонт з  заміною 441 од. запірної арматури, 682 м.п. трубопроводів тепловодопостачання та 854,3 м.п. трубопроводів водовідведення. Елеваторні вузли 297 од. підготовлені до роботи в опалювальний період.

Протягом звітного року щомісячно виконано  відповідно до регламентних робіт   технічне обслуговування та поточний ремонт 240 ліфтів в т.ч. 185 ліфтів КП ЖЕО та 55 ліфтів ОСББ. Протягом звітного періоду скарг мешканців на роботу ліфтів не надходило.

В належному технічному стані утримуються транспортні засоби, які здійснюють збирання та вивезення твердих побутових відходів. Здійснюється очищення  та дезінфекція сміттєкамер та  сміттєконтейнерів після завантаження ТПВ, один раз в місяць миються сміттєклапани та усувають засмічення в сміттєпроводах.

За 9 місяців 2019 року зібрано та вивезено на сміттєзвалище 25,8 тис. тис. куб.м ТПВ, зібрано, відсортовано, спресовано вторинної сировини 119,385 тон:

пляшка ПЕТ – 16,456 тон;

макулатура – 16,871 тон;

скло – 74,217 тон;

целофан (поліетилен) – 5,894 тон;

пластик (хімія) – 2,467 тон;

пластик (іграшка) – 0,615 тон;

металеві жерстяні банки – 1,602 тон;

метал (алюміній) — 0,547 тон;

кришки від ТЕТ – 0,716 тон.

Продано 84,89 тон вторинної сировини.

Мешканці які складують відсортовану втор сировину отримали 50% знижку на оплату послуг за вивезення та складування ТПВ.

Для підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період виконано ремонт вхідних  дверей в під’їзди, вікон на сходових клітинах, огороджень несучих конструкцій сходових клітин,  урн, лавок, МАФів та сміттєконтейнерів.

Щокварталу проводиться протравка від гризунів та комах (дератизація та дезінсекція).

Один раз в рік відповідно до графіка та по заявках мешканців  проводиться прочищення вентиляційних каналів.

На підприємстві цілодобово працює оперативно-диспетчерська служба яка в стислий термін вживає заходи для ліквідації виявлених аварійних ситуацій.

Працівники КП ЖЕО забезпечені спецодягом, спецвзуттям та необхідним інвентарем.

Роботи виконуються своєчасно та якісно у відповідності до структури та періодичності затвердженої рішенням виконавчого комітету.

Юридичним відділом проводиться постійна та наполеглива робота по зменшенню заборгованості населення за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

З метою зменшення  рівня заборгованості перед КП ЖЕО, юридичним відділом разом з бухгалтерами, обліковцями та всіма працівниками адміністративно-управлінського апарату КП ЖЕО відвідуються боржники за місцем проживання. Боржникам пропонується сплатити суму боргу, в разі неможливості сплати всієї суми заборгованості укласти договір реструктуризації, а також попереджаються про те, що в разі відмови від сплати боргу, матеріали з заявами про стягнення боргу будуть оформлюватися до суду, з покладанням на боржника відшкодування судового збору.

Так, за період з 01.01.2018 р. по 30.09.2019 р.:

 

  • до Южноукраїнського міського суду Миколаївської області подано 29 позовних заяв про стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги, на загальну суму 138 322,79 грн. та 1 позовна заява в кримінальному провадженні про стягнення 3976,30 грн. матеріальних збитків
  • до Южноукраїнського міського суду Миколаївської області подано 238 заяв про винесення судових наказів щодо стягнення заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги, на загальну суму 913 590,04 грн.
  • до Южноукраїнського міського суду Миколаївської області одну подано позовну заяву про визнання особою такою, що втратила право на користування житловим приміщенням.

Так, за період з 01.01.2018 р. по 30.09.2019 р.:

  • до Южноукраїнського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області, для примусового виконання рішень суду, юридичним відділом було подано 248 заяв про відкриття виконавчого провадження щодо стягнення заборгованості відповідно до судових наказів/виконавчих листів/рішень суду, на загальну суму 1 038,464,92 грн.

Крім претензійно — позовної роботи, для зниження рівня заборгованості за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та постачання електроенергії, працівниками КП ЖЕО проводиться відключення боржників від електричної мережі до повного погашення заборгованості за використану електроенергію.

Отримано службових записок стосовно відключення електроенергії на 96 осіб у яких загальна заборгованість становить 393 749,97 грн., з них:

Виконано 23, оскільки по 3-м вручено у грудні 2018 року попередження  на загальну суму 5627,03 та станом на сьогодні  оплачено 2000,00 грн.

16 осіб – не оплатили заборгованість на суму 124 988,89 грн.  і відключені.

24 осіб – оплатили на суму 85 403,58 грн., а відносно 4 осіб (на суму 26 046,24 грн.) відсутня технічна можливість  відключити електроенергію.

До відключення оплатили 45  осіб на суму 107 276,72 грн.   після відключення  — 7 осіб 76 080,69 грн.

Направлено 5 заяв до поліції та Атомсервіс стосовно порушень щодо самовільного підключення до електроенергії раніше відключених за заборгованість споживачів.

Підприємством  здійснювалась діяльність з комплексного обслуговування об’єктів в результаті чого отримано доходів від реалізації послуг

  • за 2018 рік на суму 31171,8 тис.грн. в тому числі:

— від надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій та вивіз ТПВ- 26568,0 тис.грн.;

— орендна плата за оренду нерухомого майна -872,7 тис.грн.;

— плата від  орендарів (експлуатаційні  витрати, вивіз та складування ТПВ)- 1949,7 тис.грн.;

— плата за використання електричних технологічних мереж ДПЕМ ВАТ «Атомсервіс» — 994,5 тис.грн.;

— надання послуг електроцеха- 189,4 тис.грн.;

— послуги надані ОСББ (обслуговування ліфтів, електропослуги, послуги прибирання, капремонт ліфтів, інші) – 570,3 тис.грн.;

— реставрація пір’євих виробів – 27,4 тис.грн.

  • за 9 місяців 2019 року на суму 26758,8 тис.грн. в тому числі:

— від надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій та вивіз ТПВ- 22720,0 тис.грн.;

— орендна плата за оренду нерухомого майна – 650,2 тис.грн.;

— плата від  орендарів (експлуатаційні  витрати, вивіз та складування ТПВ)- 1660,5тис.грн.;

— плата за використання електричних технологічних мереж ДПЕМ ВАТ «Атомсервіс» — 800,4 тис.грн.;

— надання послуг електроцеха- 299,1 тис.грн.;

— послуги надані ОСББ (обслуговування ліфтів, електропослуги, послуги прибирання, капремонт ліфтів, інші) – 571,7 тис.грн.;

— дохід від надання сантехнічних послуг – 56,9 тис.грн.

Інші операційні доходи склали

  • за 2018 рік — 9559,0 тис.грн. , а саме:

— пільги – 1205,1 тис.грн.;

— субсидії – 1398,8 тис.грн.;

— відшкодування вартості спожитої електроенергії населенням, що проживає в гуртожитках та гуртожитках, що набули статусу «Житловий будинок»- 1509,5 тис.грн.;

— відшкодування вартості електроенергії орендарями та іншими споживачами- 157,9 тис.грн.;

— капітальний ремонт ліфтів за рахунок бюджетних коштів – 3080,3 тис.грн.;

— поточний ремонт під’їздів в житлових будинках за рахунок бюджетних  коштів-754,1 тис.грн.;

— поточний ремонт сходів з установкою пандусів в житлових будинках за рахунок бюджетних  коштів-155,1 тис.грн.;

— поточний ремонт внутрішньоквартальних проїздів в дворах житлових будинків за рахунок бюджетних коштів- 599,7тис.грн.;

— виготовлення та встановлення модулів  ТПВ в дворах житлових будинків за рахунок бюджетних коштів- 322,0тис.грн. ;

— експертне обстеження 65шт. ліфтів за бюджетні кошти – 67,7 тис.грн.;

— встановлення поручнів за бюджетні кошти- 44,3 тис.грн.;

— товарно-матеріальні цінності від ліквідації -43,8тис.грн.;

— дохід від надання сантехнічних послуг – 6,2 тис.грн.

—  реалізація металобрухту та макулатури- 79,8тис.грн.;

— повернення судових витрат- 31,8 тис.грн.;

— інші доходи (відшкодування утримання каси, повернення за спецодяг, повернення за навчання, ремонт поштових скриньок, автопослуги працівникам підприємства та ін.) -102,9 тис.грн.

  • за 9 місяців 2019 року – 7728,8 тис.грн. , а саме:

— пільги – 971,0 тис.грн.;

— субсидії – 205,8 тис.грн.;

— відшкодування вартості спожитої електроенергії населенням, що проживає в гуртожитках та гуртожитках, що набули статусу «Житловий будинок»- 1031,3 тис.грн.;

— відшкодування вартості електроенергії орендарями та іншими споживачами- 57,9 тис.грн.;

— дохід від реалізації вторинної сировини (макулатура, ПЕТ-пляшок, склобою) – 195,6 тис.грн.;

— товарно-матеріальні цінності від ліквідації – 22,7 тис.грн.;

—  реалізація металобрухту – 39,6 тис.грн.;

— повернення судових витрат- 31,3 тис.грн.;

— капітальний ремонт ліфтів за рахунок бюджетних коштів – 4586,3 тис.грн.;

— поточний ремонт під’їздів в житлових будинках за рахунок бюджетних  коштів-324,0 тис.грн.;

— поточний ремонт санвузла в адміністративній будівлі за адресою Цвіточний, 9 за рахунок бюджетних коштів — 24,6 тис.грн.;

— заміна вікон в адміністративній будівлі за адресою Цвіточний, 4 за рахунок бюджетних коштів – 166,1 тис.грн.;

— встановлення поручнів за бюджетні кошти- 5,5 тис.грн.;

— інші доходи (відшкодування утримання каси, повернення за спецодяг, повернення за навчання, ремонт поштових скриньок, автопослуги працівникам підприємства та ін.) -67,1 тис.грн.

В 2018 році середня кількість працюючих в КП ЖЕО склала 236 одиниць.

Операційний дохід на одного працюючого склав в 2018 році 172,6 тис.грн. Збільшення доходу на одного працюючого характеризується зростанням продуктивності праці на підприємстві, при цьому середньомісячна заробітна плата одного працюючого залишається низькою і складає – 5789,34 грн.

Середня кількість працюючих в КП ЖЕО за 9 місяців 2019р. склала 233 одиниці.

Операційний дохід на одного працюючого за 9 місяців 2019р.  склав  148,0 тис.грн.

Середньомісячна заробітна плата одного працюючого складає – 7981,02 грн.

Операційні витрати підприємства за 2018 рік склали 40723,6 тис.грн. в тому числі:

витрати на поточні ремонти -10201,6тис.грн.

електроенергію – 3190,1тис.грн.

вивезення побутових відходів – 940,2тис.грн.

обслуговування ліфтів – 1432,9тис.грн.

інші матеріальні витрати (проведення підприємством поточних та капітальних ремонтів за рахунок бюджетних коштів, витрати для надання послуг ОСББ, та ін..)- 3594,7тис.грн.

витрати на оплату праці – 16098,2тис.грн.

ЄСВ- 3539,0тис.грн.

амортизація основних засобів  — 103,7тис.грн.

інші витрати (комісійні збори, розрахунково-касове обслуговування, витяги, судові збори, медичні огляди, технічні огляди, отримання дозволів, поштові послуги, податок на землю, екологічний податок , списання безнадійної заборгованості,  штрафи, пені, відрахування профспілці, понаднормові втрати води, пільгові пенсії, та інші) – 1623,2тис.грн.

Операційні витрати підприємства за 9 місяців 2019р. склали 34149,5 тис.грн. в тому числі:

витрати на поточні ремонти – 5017,6 тис.грн.

електроенергію –2065,9 тис.грн.

вивезення побутових відходів – 457,8 тис.грн.

обслуговування ліфтів –1046,7 тис.грн.

інші матеріальні витрати (проведення підприємством поточних та капітальних ремонтів за рахунок бюджетних коштів, витрати для надання послуг ОСББ, та ін..) – 3673,7 тис.грн.

витрати на оплату праці – 16736,2 тис.грн.

ЄСВ- 3694,8 тис.грн.

амортизація основних засобів  — 49,3тис.грн.

інші витрати (комісійні збори, розрахунково-касове обслуговування, витяги, судові збори, медичні огляди, технічні огляди, отримання дозволів, поштові послуги, податок на землю, екологічний податок , списання безнадійної заборгованості,  штрафи, пені, відрахування профспілці, понаднормові втрати води, пільгові пенсії, та інші) – 1407,5тис.грн.

Фінансові витрати КП ЖЕО (проценти за користування кредитним лімітом)– 25,8тис.грн.

В 2018 році, комунальним підприємством ЖЕО, як отримувачем бюджетних коштів освоєно бюджетних коштів на суму 2928,4тис.грн. в тому числі на :

— поточний ремонт під’їздів в житлових будинках за рахунок бюджетних  коштів-864,2 тис.грн.;

— поточний ремонт сходів з установкою пандусів в житлових будинках за рахунок бюджетних  коштів-195,6 тис.грн.;

— поточний ремонт внутрішньоквартальних проїздів в дворах житлових будинків за рахунок бюджетних коштів- 599,7тис.грн.;

— виготовлення та встановлення модулів  ТПВ в дворах житлових будинків за рахунок бюджетних коштів- 935,5тис.грн. ;

— експертне обстеження 65шт. ліфтів за бюджетні кошти – 81,3 тис.грн.;

— придбання предметів довгострокового користування (контейнера, прес гідравлічний, подрібнювач , штабелер)- 229,0 тис.грн.;

— придбання мотокіс 4шт. – 13,1 тис.грн.;

— установка малих архітектурних форм придбаних у 2017 році – 10,0тис.грн.

За січень-вересень 2019 року комунальним підприємством ЖЕО, як отримувачем бюджетних коштів освоєно бюджетних коштів у сумі 1549,8 тис.грн., в тому числі:

— виготовлення та встановлення модулів  ТПВ в дворах житлових будинків за рахунок бюджетних коштів- 448,7тис.грн. ;

— поточний ремонт під’їздів в житлових будинках за рахунок бюджетних  коштів — 428,8 тис.грн.;

— поточний ремонт санвузла в адміністративній будівлі за адресою Цвіточний, 9 за рахунок бюджетних коштів – 29,5 тис.грн.;

— заміна вікон в адміністративній будівлі за адресою Цвіточний, 4 за рахунок бюджетних коштів – 199,3 тис.грн.;

— встановлення поручнів за бюджетні кошти – 3,9 тис.грн.;

— капітальний ремонт покрівлі – 226,8 тис.грн.;

— придбання предметів довгострокового користування (контейнера, прес гідравл.) – 212,8, тис.грн.

За підсумками фінансово-господарської діяльності 2018року, КП ЖЕО отримало          збитки в сумі 0,5тис.грн. при запланованому результаті збитків -795,3 тис.грн. За 9 місяців 2019р.  КП ЖЕО отримало прибуток в сумі 312,3 тис.грн. при запланованому результаті збитків – 251,2 тис.грн.

По причині несплати населенням плати за надання послуг з обслуговування житлових будинків та прибудинкових територій підприємство на протязі року знаходиться в складних  умовах.

Грошових коштів постійно не вистачало коштів на видачу заробітної плати працівникам в встановлені терміни, для проведення своєчасних розрахунків  за придбані паливно-мастильні матеріали, поточні ремонти та обслуговування житлового фонду, матеріальні ресурси та обладнання, електроенергію,  складування твердих побутових відходів, в результаті чого кредиторська заборгованість  збільшилась за рік на 1426,4 тис.грн. і становить станом на 01.01.2019 року 6423,4 тис.грн. в тому числі прострочена – 4076,7 тис.грн.,  в т.ч. по основним кредиторам:

КП ТВКГ  — обслуговування ВБМ, комунальні послуги- 4071,1тис.грн.

ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс»  — електроенергія- 334,2тис.грн.

КП «СКГ» — захоронення ТПВ – 50,5тис.грн.

ПП «Кісон» -поточний ремонт стиків стінових панелів ж/б – 58,2тис.грн.

ТОВ «Миколаївліфт». – експерт.обстеж. ліфтів- 32,3тис.грн.

ТОВ «Геліос-2012 ЮК» — бензин, дизпаливо – 64,2тис.грн.

Дебіторська заборгованість за 2018 рік зросла на  644,3 тис.грн. і станом на 01.01.2019 року склала – 3619,3 тис.грн., в тому числі дебіторська заборгованість населення зросла на 798,1тис.грн. і склала на 01.01.2019р. 2673,5тис.грн.

За 9 місяців 2019р. кредиторська заборгованість збільшилась на 1008,5 тис.грн. і становить станом на 01.10.2019 року 7431,9 тис.грн. в тому числі прострочена – 3186,9 тис.грн.,  в т.ч. по основним кредиторам:

КП ТВКГ  — обслуговування ВБМ, комунальні послуги- 2364,5тис.грн.

ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс»  — електроенергія- 22,1тис.грн.

ТОВ»Миколаївська енергопостачальна компанія»-електроенергія – 290,2тис.грн.

КП «СКГ» — захоронення ТПВ – 128,2тис.грн.

ПП «Кісон» -поточний ремонт стиків стінових панелів ж/б – 187,5тис.грн.

ТОВ «Миколаївліфт». – експерт.обстеж. ліфтів- 79,8тис.грн.

ФОП Данилюк С.М. – езинсекція, дератизація – 100,6тис.грн.

ТОВ «Геліос-2012 ЮК» — бензин, дизпаливо – 231,2тис.грн.

ТОВ «Гарант» — поточний ремонт покрівлі- 157,4 тис.грн.

ДП «Чорноморський ЕТ Центр» — техогляд ліфтів – 143,4тис.грн.

Дебіторська заборгованість за 9 місяців 2019р. зросла на  1198,6 тис.грн. і станом на 01.10.2019 року склала – 4817,9 тис.грн., в тому числі дебіторська заборгованість населення зросла на 713,0тис.грн. і склала на 01.10.2019р. – 3386,5 тис.грн.

Низька зайнятість населення в місті призводить до зниження його платоспроможності. Робота по погашенню боргів населення ведеться як в досудовому так і в судовому порядку. У зв’язку з тим, що житловим будинкам за адресами Молодіжна, 5 та Набережна Енергетиків, 27 були не законно роздані квитанції на оплату послуг ОСББ, два місяці мешканці частково платять до КП ЖЕО, а частково в ОСББ, внаслідок чого суттєво збільшилась дебіторська заборгованість населення.

В 2018 році сплачено податків до зведеного бюджету в сумі 12037,8 тис.грн. в тому числі:

— ПДВ- 5393,1тис.грн.;

— земельний податок — 17,3тис.грн.;

— екологічний збір -0,4тис.грн.;

— військовий збір – 242,3тис.грн.;

— податок з доходів фізичних осіб – 2868,9тис.грн.;

— єдиний соціальний внесок – 3502,7тис.грн.

За 9 місяців 2019р.  сплачено податків до зведеного бюджету в сумі 11910,8 тис.грн. в тому числі:

— ПДВ- 4951,6 тис.грн.;

— податок на прибуток – 160,0 тис.грн.;

— земельний податок — 10,3 тис.грн.;

— екологічний збір -0,3тис.грн.;

— військовий збір – 246,9тис.грн.;

— податок з доходів фізичних осіб – 2938,8 тис.грн.;

— єдиний соціальний внесок – 3602,6 тис.грн.

У зв’язку з проведенням реформи у сфері житлово-комунальних послуг та прийняття низки нормативно-правових актів, а саме Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»  в лютому 2019 року в м. Южноукраїнськ КП ЖЕО розпочато компанію по проведенню зборів співвласників багатоквартирних будинків.

Так, станом на сьогодні підписано 65 договорів про надання послуги з управління багатоквартирним будинком, за якими КП ЖЕО визначено управителем, а по 9 будинкам КП ЖЕО надає послуги по тарифам затвердженим рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради № 73 від 21.03.2018 року «Про встановлення тарифів для всіх груп споживачів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, які надає комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання».

На виконання рішення виконавчого комітету №148 від 20.08.2019р. КП «ЖЕО» виконує заходи по підготовці житлового фонду та адміністративних будівель до роботи в осінньо – зимовий період 2019 – 2020 років. Всі роботи, зазначені в даному рішенні виконані згідно плану в повному обсязі (звіт додається).

Директор КП ЖЕО                                                        З.С.Гульман

Головний бухгалтер                                                      Н.М. Шкрум

Начальник ПЕВ                                                              Н.В.Михайлюк

Начальник ВТВ                                                              Л.М. Запорожан

Начальник ЮВ                                                                О.А.Салагор